Op naar de 50.000 bezoekers

knoppen

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

zondag 20 september 2020

kruisjes in massief eik

 

Project: kruisjes Katholieke kerk

Arne van Meulebroeck en Renzo Pringels



Bij dit project moeten wij een kleine 250 kruisjes maken, deze dienen voor overledenen van de Katholieke kerk. Ook een aantal zullen ophangen worden in de nieuwe lokalen van campus creo.

 

Voor deze kruisjes te maken gebruikten we een Eiken blokplaat. Eerst frezen we alle kruisjes in de plaat, maar niet helemaal door anders zouden de kruisjes overal losspringen en beschadigd raken. Ook zouden we het risico lopen in de cups te frezen. Als de plaat gefreesd is zagen we deze in repen met de wipzaag, zodat ze door de schuurder passen. De schuurder gebruiken we om achteraf de overige 2 mm waarin we niet gefreesd hebben weg te schuren. Als laatste stap controleren we alle kruisjes 1 voor 1 met een schuurpapiertje in de hand om alle braampjes nog weg te schuren

 

Hier enkele fotos:







 

Op deze foto begonnen we met de kruisjes door te schuren, op de foto hieronder zie je alle doorgeschuurde kruisjes met de braampjes er nog op.









Hier is een afgewerkt kruisje, waar alle braampjes weggeschuurd zijn, en alle boorgaatjes gecontroleerd zijn. Op de achtergrond nog tientallen kruisjes die nog afgewerkt moeten worden.