Bekijk ons blogarchief, reeds meer dan 17.000 bezoekers

knoppen

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

dinsdag 1 maart 2016

6HT volgt opleiding "werken op hoogte"

Vandaag waren de leerlingen van 6ht vroeg uit de veren. Om 06.44 stapten we op de trein richting Eeklo.
Na de aankomst in het station van Eeklo hadden we nog een wandeling van 20 minuten voor de boeg.
We begonnen met het theoretisch gedeelte. Soorten steigers, verschillende sterkteklassen, opbouw en veiligheidstips kwamen allemaal aan bod. Op het einde werd er een schriftelijke test gedaan waar de meeste leerlingen 20/20 behaalden. Proficiat!

Na het middagmaal gingen we deze theorie omzetten in de praktijk. Helaas was het flink beginnen regenen maar dat kon de pret niet bederven. De klas werd opgedeeld in twee groepen en die kregen elk een foto van de steiger die ze moesten bouwen.

Beide groepen gingen heel enthousiast aan de slag en bouwden een steiger met 3 verdiepingen. De regen viel steeds harder uit de lucht en er werd beslist om niet hoger te bouwen. We deelden mee dat we na de afbouw van de steiger nog even gingen schuilen. Het duurde dan ook maar 20 minuten om alles af te breken en mooi op de voorziene plaats te leggen. Knap staaltje teamwork van onze leerlingen.

Iets vroeger dan gepland konden we de wandeling naar het station van Eeklo aanvatten. Na de tegenslag met het weer hadden we deze keer geluk. Een uur eerder dan verwacht, 16.15, konden we de trein naar Lokeren nemen om thuis in een warm badje te bekomen van deze leerrijke dag!

Proficiat aan alle leerlingen die hebben deelgenomen! Zij ontvangen een attest dat zij stellingen kunnen betreden om werken uit te voeren. Dit attest blijft levenslang onbeperkt geldig.

Onze leerlingen waren beleefd, enthousiast en leergierig. Dit is voor de begeleidende leerkrachten een plezier om samen op stap te gaan!!

Hieronder alvast enkele foto's